17. ožujka 2020.

Bez ikakvih aktivnosti do daljnjega

U skladu s preporukama stožera civilne zaštite u klubu su obustavljene sve aktivnosti koje uključuju okupljanje u većem broju. Tek oni osnovni radovi na održavanju infrastrukture neće biti prekinuti dok su svi ostali članovi kluba kao i igrači na prinudnom godišnjem odmoru.

Seniori će tako do početka idućeg tjedna individualno prema preporukama stručnog stožera odraditi svoj radni tjedan, a nakon toga će vjerojatno puno toga biti jasnije. Danas će UEFA raspravljati i o odgodi EURA, a što će biti s nacionalnim prvenstvenim natjecanjima još nitko sa sigurnošću ne može reći.

Odgoda do kraja ožujka može vrlo lako biti produžena na još nekoliko tjedana čime bi se dovelo u pitanje odigravanje preostalih susreta u prekratkom vremenskom periodu. U propozicijama natjecanja za Treću HNL kao i pravilniku o natjecanjima nigdje nije predviđena ovakva situacija prekida prvenstva nakon polovine odigranih susreta i kako se u tom trenutku određuje poredak.

Dakle svaka odluka o prekidu natjecanja ili nekom drugom obliku nastavka u drugačijem formatu od ligaškog bila bi presedan pa je čak izgledno da se u slučaju nedovršavanja prvenstva svi susreti brišu pa tako i čitava dosadašnja sezona ili u drugoj opciji da se lige zaključe prema trenutačnom stanju na tablicama te prema tome odredi i prvak kao i onaj koji ispada. Mogući su scenariji ubrzanog odigravanja ili uvođenje doigravanja što naravno treba iznjedriti glavno izvršno tijelo nacionalnoga saveza na koji način i u kojim terminima, a prema tome će se referirati i sve niže nacionalne lige.

Bila bi šteta za naš klub da se ovakva lijepa debitantska sezona obriše no prema razvoju situacije teško će se natjecanje nastaviti početkom travnja kada se očekuje vrhunac širenja korona virusa. Do tada preostaje tek pratiti razvoj situacije i čekati, a sve oči nogometne javnosti trenutno su uprte u UEFA-u koja bi danas mogla donijeti neke konačne odluke za budućnost europskog i hrvatskog nogometa pa se nakon toga očekuje i reakcija HNS-a.

Svi trećeligaši su do daljnjega na odmoru, pridržavajući se uputa pa treniraju individualno održavajući stečenu sportsku formu i kondicijsku pripremljenost, a ukoliko se natjecanje zaključi bila bi ovo doista povijesna sezona kako plasmanom našeg kluba tako i zbog situacije koja će se teško ponoviti u budućnosti i koja će se definitivno dugo, dugo pamtiti.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Slavonija Požega 59
2 Graničar Županja 58
3 NAŠK Našice 52
4 Kutjevo 49
5 Čepin 47
6 Borac Kneževi Vinogradi 44
7 Slavija Pleternica 43
8 Oriolik Oriovac 42
9 Vuteks Sloga Vukovar 41
10 Svačić Stari Slatnik 40
11 Bedem Ivankovo 38
12 Sloga Nova Gradiška 38
13 Valpovka Valpovo 36
14 Đakovo Croatia 34
15 Darda 30
16 Omladinac Gornja Vrba 24