17. ožujka 2020.

Bez ikakvih aktivnosti do daljnjega

U skladu s preporukama stožera civilne zaštite u klubu su obustavljene sve aktivnosti koje uključuju okupljanje u većem broju. Tek oni osnovni radovi na održavanju infrastrukture neće biti prekinuti dok su svi ostali članovi kluba kao i igrači na prinudnom godišnjem odmoru.

Seniori će tako do početka idućeg tjedna individualno prema preporukama stručnog stožera odraditi svoj radni tjedan, a nakon toga će vjerojatno puno toga biti jasnije. Danas će UEFA raspravljati i o odgodi EURA, a što će biti s nacionalnim prvenstvenim natjecanjima još nitko sa sigurnošću ne može reći.

Odgoda do kraja ožujka može vrlo lako biti produžena na još nekoliko tjedana čime bi se dovelo u pitanje odigravanje preostalih susreta u prekratkom vremenskom periodu. U propozicijama natjecanja za Treću HNL kao i pravilniku o natjecanjima nigdje nije predviđena ovakva situacija prekida prvenstva nakon polovine odigranih susreta i kako se u tom trenutku određuje poredak.

Dakle svaka odluka o prekidu natjecanja ili nekom drugom obliku nastavka u drugačijem formatu od ligaškog bila bi presedan pa je čak izgledno da se u slučaju nedovršavanja prvenstva svi susreti brišu pa tako i čitava dosadašnja sezona ili u drugoj opciji da se lige zaključe prema trenutačnom stanju na tablicama te prema tome odredi i prvak kao i onaj koji ispada. Mogući su scenariji ubrzanog odigravanja ili uvođenje doigravanja što naravno treba iznjedriti glavno izvršno tijelo nacionalnoga saveza na koji način i u kojim terminima, a prema tome će se referirati i sve niže nacionalne lige.

Bila bi šteta za naš klub da se ovakva lijepa debitantska sezona obriše no prema razvoju situacije teško će se natjecanje nastaviti početkom travnja kada se očekuje vrhunac širenja korona virusa. Do tada preostaje tek pratiti razvoj situacije i čekati, a sve oči nogometne javnosti trenutno su uprte u UEFA-u koja bi danas mogla donijeti neke konačne odluke za budućnost europskog i hrvatskog nogometa pa se nakon toga očekuje i reakcija HNS-a.

Svi trećeligaši su do daljnjega na odmoru, pridržavajući se uputa pa treniraju individualno održavajući stečenu sportsku formu i kondicijsku pripremljenost, a ukoliko se natjecanje zaključi bila bi ovo doista povijesna sezona kako plasmanom našeg kluba tako i zbog situacije koja će se teško ponoviti u budućnosti i koja će se definitivno dugo, dugo pamtiti.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Graničar Županja 31
2 NAŠK Našice 27
3 Borac Kneževi Vinogradi 26
4 Slavonija Požega 26
5 Slavija Pleternica 26
6 Vuteks Sloga Vukovar 25
7 Bedem Ivankovo 24
8 Oriolik Oriovac 23
9 Sloga Nova Gradiška 22
10 Čepin 21
11 Kutjevo 21
12 Svačić Stari Slatnik 18
13 Valpovka Valpovo 17
14 Darda 12
15 Omladinac Gornja Vrba 12
16 Đakovo Croatia 9