27. lipnja 2022.

ČETIRI NOVA LICA U SVLAČIONICI ZELENIH

Napad Zelenih će pojačati mladi Kutjevčanin Karlo Antunović. Radi se o igraču rođenom 4. travnja 2002. godine koji je prethodne sezone postigao 8 golova za ekipu Slavonije što je znak da se radi o odličnom igraču koji će ulaziti u kvotu mlađih iduće sezone. Karlo je iz Kutjeva prešao u Požešku Slavoniju na ljeto 2019. u kojoj se zadržao 3 godine nakon kojih se vraća u svoj matični klub.

Drugi igrač je također mladi Benedikt Tokić koji dolazi iz pleterničke Slavije. Radi se o ofenzivnom veznom rođenom 22. kolovoza 2001. kojeg krase startna brzina i odlična duel igra, dok je prethodne sezone za ekipu Slavije postigao solidna 4 pogotka. Benedikt je prošao cijeli omladinski pogon u Slaviji te mu je ovo prvi transfer u karijeri budući da je u Slaviji registriran kao igrač od ljeta 2009. godine. Također je u posljednjim sezona igrao seniorski nogomet u Slaviji u kojima je konstantno pokazivao odlične partije, ali ozljede su ga koštale veće minutaže zbog kojih nije mogao pokazati svoj puni potencijal koji posjeduje.

Treće ime je mladi vratar Tin Ujević koji je rođen 31. kolovoza 2004. godine. Radi se o jednom mladom perspektivnom vrataru koji je na ljeto 2019. otišao u omladinske kategorije prvoligaša NK Osijek gdje se zadržao 2.5 godine nakon kojih je prešao u Akademiju Krpan Babić čiji igrači nastupaju za ekipu NK Elektra iz koje nam dolazi. Ovo će mu biti prva seniorska stanica i prilika da nakon omladinskih kategorija osjeti seniorski nogomet.

Četvrto lice je vratar Nicolas Lopez Zoluaga koji je rođen 13. ožujka 1998. godine u Kolumbiji. Nicolas je ove zime iz Kolumbije stigao u ekipu Slavonca iz Bukovlja gdje je pokazivao odlične partije na golu, ali njegova ekipa je na kraju ispala iz lige.

Svima im želimo dobrodošlicu i da se što prije snađu u Zelenom dresu.

Klub su napustili vratari Patrik Gugec i Stjepan Zeba, veznjak Marin Kuzminski te je ostanak kod još 1-2 igrača upitan. Kostur ekipe je sačuvan, moguć je još pokoji dolazak u dogovoru trenera Posedija s upravom te će tako Zeleni i ove sezone imati jednu kvalitetnu ekipu s kojom će moći napasti vrh tablice budući da su iz lige u više rangove otišle 4 najkvalitetnije ekipe.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Slavonija Požega 63
2 Čepin 57
3 Tomislav(DA) 53
4 Đakovo Croatia 47
5 Vuteks Sloga Vukovar 41
6 Bedem Ivankovo 40
7 NAŠK Našice 40
8 Svačić Stari Slatnik 39
9 Borac Kneževi Vinogradi 39
10 Tomislav(C) 38
11 Valpovka Valpovo 38
12 Graničar Županja 38
13 Slavija Pleternica 36
14 Oriolik Oriovac 36
15 Sloga Nova Gradiška 36
16 Kutjevo 34