22. veljače 2021.

Imamo mi još prvoligaša!

Sve nas je iznimno obradovao transfer Mateja Iličića u Osijek kao potvrda ispravnosti puta kojim hodimo no u sjeni toga ostala je zanemarena činjenica da je i prije njega iz naše škole još jedan produkt zapeo za oko prvoligaškim klubovima pa je i ostvaren transfer prema vrhu hrvatskog nogometa.

Naša Josipa Majstorović je uoči početka ove natjecateljske sezone dres Kutjeva zamijenila onim Viktorije iz Slavonskog Broda za koju uspješno nastupa. Veliki interes djevojčica za nogometne treninge unatrag nekoliko godina tako je rezultirao odlaskom naše Josipe prema Slavonskom Brodu i Prvoj HNLŽ u pionirskom uzrastu.

Ženski je nogomet uobičajeno podcijenjen no trud koji ulažu djevojčice, djevojke i žene vjerojatno je i veći od muških kolega i svaki ovakav uspjeh je velika pohvala samim djevojkama, njihovim trenerima i obiteljima koji se i dalje bore s vjetrenjačama i razbijanjem predrasuda.

Josipa se tako može podičiti nečime što dječaci iza manjih sredina mogu rijetko doživjeti, a to je rušenje zagrebačkog Dinama u svojoj premijernoj prvoligaškoj polusezoni u čemu je imala vrlo zapaženu ulogu i odigrala cijeli susret. Inače je naša perspektivna mlada igračica standardan član prve postave i to kao uvjerljivo najmlađa članica, svoje, a u ovom slučaju i u obje ekipe što govori da je na ŠRC Kutjevo odrastao još jedan nogometni dragulj.

Nas to nimalo ne čudi jer prezime Majstorović garantira sjajne nogometne gene pa su Majstorovići kroz povijest, ali i sadašnjost kluba duboko utkani u pore našeg nogometnog trećeligaša. Za Josipu postoji i interes našeg vodećeg kluba u regiji koji sigurno ima puno bolje uvjete za rad i napredak pa nije isključeno da se uskoro pridruži Mateju u Osijeku te skupa nastave pisati lijepe stranice povijesti našega kluba.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Graničar Županja 31
2 NAŠK Našice 27
3 Borac Kneževi Vinogradi 26
4 Slavonija Požega 26
5 Slavija Pleternica 26
6 Vuteks Sloga Vukovar 25
7 Bedem Ivankovo 24
8 Oriolik Oriovac 23
9 Sloga Nova Gradiška 22
10 Čepin 21
11 Kutjevo 21
12 Svačić Stari Slatnik 18
13 Valpovka Valpovo 17
14 Darda 12
15 Omladinac Gornja Vrba 12
16 Đakovo Croatia 9