22. veljače 2021.

Imamo mi još prvoligaša!

Sve nas je iznimno obradovao transfer Mateja Iličića u Osijek kao potvrda ispravnosti puta kojim hodimo no u sjeni toga ostala je zanemarena činjenica da je i prije njega iz naše škole još jedan produkt zapeo za oko prvoligaškim klubovima pa je i ostvaren transfer prema vrhu hrvatskog nogometa.

Naša Josipa Majstorović je uoči početka ove natjecateljske sezone dres Kutjeva zamijenila onim Viktorije iz Slavonskog Broda za koju uspješno nastupa. Veliki interes djevojčica za nogometne treninge unatrag nekoliko godina tako je rezultirao odlaskom naše Josipe prema Slavonskom Brodu i Prvoj HNLŽ u pionirskom uzrastu.

Ženski je nogomet uobičajeno podcijenjen no trud koji ulažu djevojčice, djevojke i žene vjerojatno je i veći od muških kolega i svaki ovakav uspjeh je velika pohvala samim djevojkama, njihovim trenerima i obiteljima koji se i dalje bore s vjetrenjačama i razbijanjem predrasuda.

Josipa se tako može podičiti nečime što dječaci iza manjih sredina mogu rijetko doživjeti, a to je rušenje zagrebačkog Dinama u svojoj premijernoj prvoligaškoj polusezoni u čemu je imala vrlo zapaženu ulogu i odigrala cijeli susret. Inače je naša perspektivna mlada igračica standardan član prve postave i to kao uvjerljivo najmlađa članica, svoje, a u ovom slučaju i u obje ekipe što govori da je na ŠRC Kutjevo odrastao još jedan nogometni dragulj.

Nas to nimalo ne čudi jer prezime Majstorović garantira sjajne nogometne gene pa su Majstorovići kroz povijest, ali i sadašnjost kluba duboko utkani u pore našeg nogometnog trećeligaša. Za Josipu postoji i interes našeg vodećeg kluba u regiji koji sigurno ima puno bolje uvjete za rad i napredak pa nije isključeno da se uskoro pridruži Mateju u Osijeku te skupa nastave pisati lijepe stranice povijesti našega kluba.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Slavonija Požega 59
2 Graničar Županja 58
3 NAŠK Našice 52
4 Kutjevo 49
5 Čepin 47
6 Borac Kneževi Vinogradi 44
7 Slavija Pleternica 43
8 Oriolik Oriovac 42
9 Vuteks Sloga Vukovar 41
10 Svačić Stari Slatnik 40
11 Bedem Ivankovo 38
12 Sloga Nova Gradiška 38
13 Valpovka Valpovo 36
14 Đakovo Croatia 34
15 Darda 30
16 Omladinac Gornja Vrba 24