21. svibnja 2021.

Ivan Smojvir i Marko Jelečki – nešto iznad nogometne igre

Teška ozljeda Ivana Smojvira sve nas je deprimirala, najprije ljudski zbog žaljenja i suosjećanja s patnjama koje je morao proživjeti naš mladi igrač, ali svakako i zbog gubitka sjajnog igrača i napadača koji je taman proradio. Podsjetimo se pripremnog perioda u kojemu je Ivan bio strijelac redovito u pripremnim utakmicama, a u prvenstvu do te kobne utakmice u Vukovaru je zabio u svakom prvenstvenom susretu Treće HNL (Slavija, Marsonia, Graničar). Da nije bilo tog strašnog loma noge naš Ivo bi prema tim početnim kolima vjerojatno bio u vrhu ljestvice strijelaca u proljetnom dijelu, a možda i u konačnom zbroju jer je to ono što on najbolje zna raditi. Njegove su brojke u Kvalitetnoj ligi mladeži Slavonije i Baranje nerijetko prelazile i 40 pogodaka u sezoni. Radujemo se Ivanovom opravku i čekamo ga što prije ponovo na zelenom travnjaku no još nas je više obradovala posjeta delegacije iz vukovarske Vuteks Sloge predvođene upravo igračem koji je sudjelovao u tom teškom lomu noge. Marko Jelečki je došao posjetiti svoga suparnika kojega je , naravno nenamjerno, poslao na malo duži godišnji odmor.

Svako zlo je za neko dobro pa se naš Ivo posvetio knjizi i dovršavanju fakultetskih obaveza, a poznavajući njega i promatrajući taj zarazni i topli osmjeh brzo će on protrčati i ponovo zabijati u Zelenom dresu. S takvim je osmijehom dočekao i goste iz Vukovara , bez trunke loših misli i s puno oprosta u svome domu je počastio svoje ljute rivale s travnjaka, a očito nove sportske prijatelje u svome domu u Vidovcima gdje su se uz nešto “narezanog” napričali i podružili pokazujući kako je nogomet doista sporedna stvar u našim životima. Naravno da je ipak najljepša sporedna stvar pa jedva čekamo novu priliku i susret ovih krasnih mladića, sjajnim nogometaša i divnih mladih ljudi na nekoj utakmici, a nadamo se već u nadolazećem jesenskom dijelu natjecanja Treće HNL istok što bi značilo da će obje momčadi sačuvati taj trećeligaški status pa će momci imati prigodu odmjeriti snage. Bilo bi krasno da se naš Ivo “osveti” postizanjem barem jednog pogotka što bi nas itekako razveselilo, ne toliko zbog gola ili bodova nego više po pitanju toga da se vratio onaj naš stari Ivo, a sigurni smo da bi se pri tome radovao i Marko bez obzira što bi pogodak pao u njegovu mrežu.

Posjeta Ivanu je prošla odlično. Ugostio nas je kao pravi domaćin i mi mu se ovim putem zahvaljujemo. Drago nam je da je i dalje nasmijan i pozitivan, usmjeren na svoj što brži oporavak. U razgovoru smo se dotakli mnogih tema, ali najviše onih sa zelenih terena. Poželjeli smo mu brz i uspješan oporavak i nadamo se da će sljedeći susret biti u okviru sretnijih okolnosti. Svako zlo za neko dobro. Mi smo dobili novog prijatelja – rekao nam je Marko Jelečki igrač Vuteks Sloge iz Vukovara.

Sretan sam što su me se dečki sjetili i posjetili me. Lijepo smo se napričali i podružili.. Hvala im na dolasku i jedva čekam ponovni susret na zelenom travnjaku – dodao je naš Ivan kojega optimizam nije niti malo napustio unatoč teškom lomu i dugačkom izbivanju od nogometnih aktivnosti, a mi se pridružujemo Markovom zaključku da je svako zlo za neko dobro jer smo mi u klubu izgubivši ponajboljeg igrača i strijelca dobili definitivno najboljeg navijača koji nas nosi u proljeće, kako u srcima i mislima suigrača tako i bodrenjem s tribine prema željenom cilju – ostanku u Trećoj HNL.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Slavonija Požega 59
2 Graničar Županja 58
3 NAŠK Našice 52
4 Kutjevo 49
5 Čepin 47
6 Borac Kneževi Vinogradi 44
7 Slavija Pleternica 43
8 Oriolik Oriovac 42
9 Vuteks Sloga Vukovar 41
10 Svačić Stari Slatnik 40
11 Bedem Ivankovo 38
12 Sloga Nova Gradiška 38
13 Valpovka Valpovo 36
14 Đakovo Croatia 34
15 Darda 30
16 Omladinac Gornja Vrba 24