29. kolovoza 2020.

Kadeti srušili Cibaliju usred Vinkovaca

Skromno i bez velike pompe trener kadeta Antonio Ređo je čitavo ljeto pomalo slagao momčad, dovodio talentirane igrače, vozio ih na trening i s treninga, a oni su mu na premijeri natjecanja u prvom povijesnom nastupu u Kvalitetnoj ligi mladeži itekako uzvratili svladavši vršnjake Cibalije usred Vinkovaca.

Bolje otvaranje natjecanja nismo mogli poželjeti, Cibalia kao bivši prvoligaš i jedna od najboljih škola nogometa Slavonije i Baranje bio je respektabilan protivnik no igrači Kutjeva nisu pokazali puno respekta osim osnovnog kulturnog poštovanja prema suparniku dok su na terenu u potpunosti osvjetlali obraz kluba i pokazali da je povjerenje čelnih ljudi u klubu koji su zaslužni za plasman u drugi rang natjecanja kadeta u RH u momčad i trenera bilo u potpunosti opravdano. Konačan rezultat je glasio 0:3, a dva je pogotka postigao Matej Iličić dok je treći djelo Josipa Mikela.

Zaista sam sretan i zadovoljan kako smo reagirali na povijesnom susretu za naše mlađe kategorije i da smo pobjedom protiv takvog protivnika zauvijek utisnuli zlatna slova u klupske knjige. Dobro smo radili, pripremili se adekvatno za ovaj rang natjecanja, imamo i kvantitetu, ali prema ovome viđenom u Vinkovcima i kvalitetu nositi se s ekipama u Kvalitetnoj ligi mladeži. Drago mi je da smo opravdali povjerenje uprave pa s ovim sjajnim vjetrom u leđa možemo dalje nastaviti raditi i pripremati se za nove pobjede. Već u narednu nedjelju na ŠRC Kutjevo stiže Osijek koji je još veći i bolji test naših vrijednosti – rekao je vidno razdragan trener kadeta Antonio Ređo.

Teško mi je shvatiti ljude koji se protive ulaganju u klub pa je ovo očito najbolji i najljepši primjer i odgovor na to pitanje zašto mi to radimo. Da možete vidjeti zadovoljstvo na licima tih dječaka, čuti pjesmu u autobusu nakon ovakve velike pobjede shvatili bi sve. Ovo je predivna zadovoljština svima nama u klubu, nevjerojatna promocija kluba i Grada jer ne pobjeđuje se Cibalia svaki dan. Klub s ogromnom tradicijom, prvoligaškim pedigreom, iz grada s preko 30 000 stanovnika izgubio je od naših dječaka selekcioniranih s područja grada od nekoliko tisuća stanovnika, neusporedivo manje baze, lošijih mogućnosti i uvjeta. Pokazali smo ono što je meni najbitnije – klub je dugoročno osiguran, ne moramo strahovati za budućnost jer ćemo kroz nekoliko godina konačno imati svoje igrače i nećemo morati posezati za gotovim i skupim proizvodima iz većih udaljenosti od našeg Kutjeva – svoje oduševljenje nije krio niti idejni tvorac ovih sjajnih rezultata i uspjeha kluba u proteklih nekoliko godina igrač i gradonačelnik Josip Budimir.

Juniori nisu uspjeli doći do pozitivnog rezultata, ali su odlično parirali vršnjacima iz Vinkovaca doživjevši prihvatljiv poraz od 3:1.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Slavonija Požega 63
2 Čepin 57
3 Tomislav(DA) 53
4 Đakovo Croatia 47
5 Vuteks Sloga Vukovar 41
6 Bedem Ivankovo 40
7 NAŠK Našice 40
8 Svačić Stari Slatnik 39
9 Borac Kneževi Vinogradi 39
10 Tomislav(C) 38
11 Valpovka Valpovo 38
12 Graničar Županja 38
13 Slavija Pleternica 36
14 Oriolik Oriovac 36
15 Sloga Nova Gradiška 36
16 Kutjevo 34