29. kolovoza 2020.

Kadeti srušili Cibaliju usred Vinkovaca

Skromno i bez velike pompe trener kadeta Antonio Ređo je čitavo ljeto pomalo slagao momčad, dovodio talentirane igrače, vozio ih na trening i s treninga, a oni su mu na premijeri natjecanja u prvom povijesnom nastupu u Kvalitetnoj ligi mladeži itekako uzvratili svladavši vršnjake Cibalije usred Vinkovaca.

Bolje otvaranje natjecanja nismo mogli poželjeti, Cibalia kao bivši prvoligaš i jedna od najboljih škola nogometa Slavonije i Baranje bio je respektabilan protivnik no igrači Kutjeva nisu pokazali puno respekta osim osnovnog kulturnog poštovanja prema suparniku dok su na terenu u potpunosti osvjetlali obraz kluba i pokazali da je povjerenje čelnih ljudi u klubu koji su zaslužni za plasman u drugi rang natjecanja kadeta u RH u momčad i trenera bilo u potpunosti opravdano. Konačan rezultat je glasio 0:3, a dva je pogotka postigao Matej Iličić dok je treći djelo Josipa Mikela.

Zaista sam sretan i zadovoljan kako smo reagirali na povijesnom susretu za naše mlađe kategorije i da smo pobjedom protiv takvog protivnika zauvijek utisnuli zlatna slova u klupske knjige. Dobro smo radili, pripremili se adekvatno za ovaj rang natjecanja, imamo i kvantitetu, ali prema ovome viđenom u Vinkovcima i kvalitetu nositi se s ekipama u Kvalitetnoj ligi mladeži. Drago mi je da smo opravdali povjerenje uprave pa s ovim sjajnim vjetrom u leđa možemo dalje nastaviti raditi i pripremati se za nove pobjede. Već u narednu nedjelju na ŠRC Kutjevo stiže Osijek koji je još veći i bolji test naših vrijednosti – rekao je vidno razdragan trener kadeta Antonio Ređo.

Teško mi je shvatiti ljude koji se protive ulaganju u klub pa je ovo očito najbolji i najljepši primjer i odgovor na to pitanje zašto mi to radimo. Da možete vidjeti zadovoljstvo na licima tih dječaka, čuti pjesmu u autobusu nakon ovakve velike pobjede shvatili bi sve. Ovo je predivna zadovoljština svima nama u klubu, nevjerojatna promocija kluba i Grada jer ne pobjeđuje se Cibalia svaki dan. Klub s ogromnom tradicijom, prvoligaškim pedigreom, iz grada s preko 30 000 stanovnika izgubio je od naših dječaka selekcioniranih s područja grada od nekoliko tisuća stanovnika, neusporedivo manje baze, lošijih mogućnosti i uvjeta. Pokazali smo ono što je meni najbitnije – klub je dugoročno osiguran, ne moramo strahovati za budućnost jer ćemo kroz nekoliko godina konačno imati svoje igrače i nećemo morati posezati za gotovim i skupim proizvodima iz većih udaljenosti od našeg Kutjeva – svoje oduševljenje nije krio niti idejni tvorac ovih sjajnih rezultata i uspjeha kluba u proteklih nekoliko godina igrač i gradonačelnik Josip Budimir.

Juniori nisu uspjeli doći do pozitivnog rezultata, ali su odlično parirali vršnjacima iz Vinkovaca doživjevši prihvatljiv poraz od 3:1.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Graničar Županja 31
2 NAŠK Našice 27
3 Borac Kneževi Vinogradi 26
4 Slavonija Požega 26
5 Slavija Pleternica 26
6 Vuteks Sloga Vukovar 25
7 Bedem Ivankovo 24
8 Oriolik Oriovac 23
9 Sloga Nova Gradiška 22
10 Čepin 21
11 Kutjevo 21
12 Svačić Stari Slatnik 18
13 Valpovka Valpovo 17
14 Darda 12
15 Omladinac Gornja Vrba 12
16 Đakovo Croatia 9