13. travnja 2021.

Našim mladićima prve seniorske minute; Marko Žigić se specijalizirao za prekid loše tradicije

Da ne bi promaknulo ispod radara valja se osvrnuti na proteklu utakmicu protiv Naška u kojoj su se dogodile i dvije prekrasne stvari osim same pobjede i iznimno važna tri boda koja su naše Zelene pogurali dobrano prema gore pa su tako prepustili fenjer Slavoncu i skočili na 13.mjesto prvenstvene ljestvice.

Nakon ove pobjede Kutjevo je ponovo drugi klub županije jer je na tablici preskočena i Slavija iz Pleternice koja dodouše ima jednak broj bodova kao i naši seniori no i gol razlika je bolja, a i međusobni omjer važe na našu stranu (0:1 5:0). Slavonija je u velikoj prednosti no kako trenutno igraju naši junaci i u kakvoj je formi Slavonija nije nemoguće da se približimo i obrani naslova prošlogodišnjeg najboljeg županijskog kluba.

No ono što nas više raduje je pogled prema budućnosti pa je tako dvojac naših mladića zaigrao u prvenstvenom ogledu protiv Naška. Pred kraj susreta su tako zaigrala i dva golobrada mladića Kristijan Budimir (2003) i David Vidović (2004) koji su priliku dobili zahvaljujući brojnim izostancima zbog povreda, ali definitivno za ovakve slučajeve ne trebamo strahovati jer u juniorima, a posebno kadetima imamo dobre i perspektivne igrače na koje se možemo u budućnosti osloniti.

Minutaža nije nešto, ali je poruka itekako jasna – trenerski dvojac je osjetio da i našim mladićima treba dati barem malu nagradu za svoj trud, a sigurni smo da će u budućnosti biti više prilika za našu mladost jer je trenutno situacija teška i vrlo delikatna za davanje prilika mladim igračima i njihovo kaljenje.

Druga stvar koju treba pohvaliti je još jedan prekid neugodne tradicije i prva pobjeda nad Naškom nakon povratka na veliku scenu i renesanse kluba u zadnjih nekoliko godina. U nekoliku uvodnih kola Marko Žigić i Krešo Posedi su srušili tri tradicije koje su nas kopkale u zadnjih nekoliko sezona. Prvo kolo je donijelo prvu pobjedu nad Slavijom koja je u prvom trećeligaškom ogledu uzela bod na ŠRC Kutjevo te nakon toga dva puta slavila u kupu i prvenstvu pa je ona spektakularna pobjeda na otvaranju proljeća itekako nadoknadila propušteno.

Drugi niz koji nije bio negativan, ali je bockao oči je dugotrajan niz neodlučenih ishoda sa županjskim Graničarom kojega je Kutjevo prekinulo pobjedom u trećem proljetnom kolu da bi u petom konačno pao i Našk nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja. U MŽNL smo odigrali 3:3 u Kutjevu, doživjeli poraz u Našicama pa i u Trećoj HNL krenuli porazom u Našicama da bi u jesenskom dijelu odigrali po prvi puta neriješeno u susjedstvu te konačno razbili i tu tradiciju bez pobjede u nedjelju na našem ŠRC Kutjevo.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Slavonija Požega 59
2 Graničar Županja 58
3 NAŠK Našice 52
4 Kutjevo 49
5 Čepin 47
6 Borac Kneževi Vinogradi 44
7 Slavija Pleternica 43
8 Oriolik Oriovac 42
9 Vuteks Sloga Vukovar 41
10 Svačić Stari Slatnik 40
11 Bedem Ivankovo 38
12 Sloga Nova Gradiška 38
13 Valpovka Valpovo 36
14 Đakovo Croatia 34
15 Darda 30
16 Omladinac Gornja Vrba 24