23. siječnja 2021.

Osvrt na prvu dionicu naših seniora u Trećoj HNL

Nogometaši Kutjeva odradili su prvu dionicu svoje druge natjecateljske sezone u Trećoj HNL istok gdje su se vratili nakon četvrt stoljeća izbivanja pa ćemo se osvrnuti na neke statističke pokazatelje koji su utjecali na konačan plasman našeg trećeligaša koji se nakon 17 odigranih kola našao na nezavidnoj poziciji koja je još uvijek ona ostajuća, ali ipak treba zapeti u proljeće kako bi se očuvao trećeligaški status.

Konačna pozicija za Zelene je 16. mjesto s 11 osvojenih bodova uz pripadajuću gol razliku 16:33. Najviše minuta provedenih u igri je imao Marko Kalanj (1440), slijedi Deni Stojanac (1431) te Ante Budimir (1200), a iza njih odmah slijede Marko Karačić (1128) i Ivan Smojvir (1033). Malo manje je skupio Marin Majetić (1008) iza kojega je Ivan Bandalo (1006) koji zaokružuje priču za one koji su prikupili više od 1000 minuta provedenih na terenu.

U svih 17 utakmica nastupili su Budimir, Karačić i Smojvir dok je najviše cijelih utakmica nakupio Kalanj (16) koji je zaradio i najviše žutih kartona (5). Najbolji klupski strijelac je Filip Nemec s pet postignutih pogodaka, tri je postigao Ivan Smojvir, dva puta su se u listu strijelaca upisali Marin Majetić i Ivan Jakešević dok su po jednom poentirali Marko Karačić, Luka Banić, Josip Budimir i mladi Luka Samaržija.

Kapetanski vrpcu je u 16 navrata ponio nezamjenjivi Ante Budimir dok ga je jednom odmijenio prezimenjak Josip. Ono što bode oči je enormno velik i zabrinjavajuć broj crvenih kartona koji je definitivno utjecao i na igru i na rezultat jer čak sedam isključenja u jednoj polusezoni ne pamte vjerojatno niti najstariji kibici našeg trećeligaša. Prema tablici domaćih susreta Zeleni su na zadnjem mjestu pa je i ovo jedan od glavnih uzroka slabijeg rezultata pa bi u nastavku bodovi prvenstveno morali ostajati kod kuće pa straha za ostanak neće biti.

Iako se ovo čini relativno lošim rezultatom s obzirom na one u proteklih nekoliko sezona treba biti objektivan i reći da su suparnici itekako respektabilni i da se radi većinom u puno jačim i većim gradskim sredinama koje imaju kudikamo veće proračune od Kutjeva pa je ostanak u ligi sam po sebi uspjeh jer igrati s klubovima iz Slavonskog Broda, Požege, Đakova, Vukovara…je doista lijepa čast i prilika svima našim igračima.

Tablica

Fair Play ljestvica

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Graničar Županja 37
2 Slavonija Požega 35
3 Slavija Pleternica 32
4 Bedem Ivankovo 31
5 Borac Kneževi Vinogradi 30
6 NAŠK Našice 29
7 Oriolik Oriovac 28
8 Vuteks Sloga Vukovar 28
9 Kutjevo 28
10 Čepin 26
11 Sloga Nova Gradiška 25
12 Valpovka Valpovo 24
13 Svačić Stari Slatnik 24
14 Đakovo Croatia 17
15 Darda 15
16 Omladinac Gornja Vrba 15