7. srpnja 2020.

Seniori krenuli s pripremama

Pauza uzrokovana koronavirusom uzrokovala je predugu pauzu koja je prekinuta jučerašnjom prozivkom i treningom. Treneri Petar Čuljak i Krešo Posedi imali su na prvom vježbanju čak 26 igrača na raspolaganju, a prisutne su pozdravili tajnik Ile Matijević i član uprave, igrač-gradonačelnik Josip Budimir koji je i u novu trećeligašku sezonu ušao spremno u kopačkama.

Među novim licima smo vidjeli Mateja Reslera (Slaven Belupo), Ivana i Antuna Smojvira, Marka Karačića (Slavonija), Domagoja Kovačevića (Jakšić), Luku Samaržiju (Papuk) i povratnika Marka Ilića, a prema za sada dostupnim informacijama lista dolazaka nije konačna. Na prozivci se nisu pojavili Mato Vasić, Mario Desnica, Mladen Zgonjanin, Domagoj Majetić i Marko Kalanj čiji status još uvijek nije definiran.

U predstojećih tjedan, dva lista bi trebala biti i konačna jer vrlo brzo kreću službena natjecanja i gostovanje u Trenkovu u kupu (26.07.) dok bi prvenstvo trebalo startati 15.kolovoza. Ambicije kluba su već nekoliko godina iste – razvijati se na svim poljima, rezultatski, igrački i infrastrukturalno.

Na prozivci nije bio niti Ivan Jakešević koji u Zagrebu čeka operaciju trbušnog zida, a njegov se povratak na travnjak očekuje početkom rujna. Zeleni imaju u kupu zadane termine i jedan zakašnjeli susret osmine finala pa trenutno nisu u planu prijateljski susreti što ne znači da ih neće biti. Radu je priključeno i nekoliko talentiranih juniora od kojih je najmlađi 15-godišnji talentirani mladić Matej Iličić, a opravdano je izostao Kristijan Budimir.

Prozivci su se odazvali:  Alen Leist, Marko Ilić, Ivan Bandalo, Domagoj Kovačević, Filip Nemec, Kristijan Zapalac, Mario Majstorović, Ante Budimir, Josip Budimir, Luka Banić, Ivan Krizmanić, Marin Majetić, Zlatko Hora, Ivan Franjić, Luka Samaržija, Matej Resler, Ante Paulić, Marko Karačić, Matej Iličić, Antun Smojvir, Ivan Smojvir, Emanuel Brus, Valentin Pavlović, Drago Matijević, Filip Bobinac, Mario Žegrec.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Graničar Županja 37
2 Slavonija Požega 35
3 Slavija Pleternica 32
4 Bedem Ivankovo 31
5 Borac Kneževi Vinogradi 30
6 NAŠK Našice 29
7 Oriolik Oriovac 28
8 Vuteks Sloga Vukovar 28
9 Kutjevo 28
10 Čepin 26
11 Sloga Nova Gradiška 25
12 Valpovka Valpovo 24
13 Svačić Stari Slatnik 24
14 Đakovo Croatia 17
15 Darda 15
16 Omladinac Gornja Vrba 15