13. travnja 2021.

U Vukovaru smo izgubili i Ivana Bandala do kraja sezone

Nesretna utakmica u Vukovaru je odnijela dvije žrtve, a u sjeni teškog loma noge Ivana Smojvira ostala je povreda imenjaka Ivana Bandala koja se na prvi pogled nije činila tako teška no nakon detaljnijih pregleda pokazalo se da je također nužan operativni zahvat. Tako smo u samo desetak minuta ostali bez oba Ivana definitivno do kraja ove sezone, a tek ćemo vidjeti kroz tijek rehabilitacije kada će uslijediti povratak na zeleni travnjak.

Na prvi pogled je ozljeda Ivana Smojvira izgledala tragično i katastrofalno, ali možda je ova Ivana Bandala i teža jer se radi o koljenskom zglobu koji je izuzetno kompliciran i zahtjeva više truda oko operativnog dijela i dijela rehabilitacije. Ovo će našem desnom braniču biti drugi operativni zahvat istog zglobnog tijela u nekih godinu dana, ali ovoga puta se radi o drugom koljenu koja su očito Ahilova tetiva našeg mladog igrača.

Nakon obavljenog, popularno nazvanog, magneta bilo je na prvi pogled vidljivo da su stradali i križni i lateralni ligamenti pa čak i meniskus stoga je nužan operativni zahvat što prije kako bi se Ivan vratio ranije treninzima, a s obzirom da je nedavno prošao svoju kalvariju zbog istog razloga sve mu je poznato, a s obzirom na odlično stanje operiranog koljena ne sumnjamo da će još puno znoja proliti za svoj voljeni Zeleni dres.

Barem da me netko udario, povrijedio sam se doslovno sam kada sam napravio krivi pokret. Nije mi se činilo odmah da je tako loše jer sam bez pomoći odšepao do svlačionice no sutradan se pojavio ogroman otok oko koljena pa mi je bilo jasno da nije dobro što je potvrdila i snimka magnetske rezonance – rekao nam je uvijek dobro raspoloženi Ivan Bandalao kojega niti sada ne napušta optimizam, a mi mu želimo da što prije dobije termin za operaciju i da oporavak bude što brži i ugodniji.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Slavonija Požega 59
2 Graničar Županja 58
3 NAŠK Našice 52
4 Kutjevo 49
5 Čepin 47
6 Borac Kneževi Vinogradi 44
7 Slavija Pleternica 43
8 Oriolik Oriovac 42
9 Vuteks Sloga Vukovar 41
10 Svačić Stari Slatnik 40
11 Bedem Ivankovo 38
12 Sloga Nova Gradiška 38
13 Valpovka Valpovo 36
14 Đakovo Croatia 34
15 Darda 30
16 Omladinac Gornja Vrba 24