31. svibnja 2023.

Uvjerljiva pobjeda u Županijskom derbiju

KUTJEVO – SLAVIJA 4:0

Drugi put u nekoliko dana Kutjevo je slavilo protiv Slavije, ovoga puta uvjerljivije nego u kupu, no ovoga puta i puno manje važno nego u kupu. Ako se sjetimo katastrofalnog ulaska u sezonu gdje su dugo tavorili na posljednjem mjestu, Kutjevčani na kraju mogu biti i više nego zadovoljni sezonom. Slavija je s druge strane odradila odličnu sezonu bez obzira na lošije rezultate u završnici u kojoj maksimalnu minutažu dobivaju mladići iz škole nogometa što će biti dragocjeno u budućnosti. Što se susjedskog derbija tiče, po dva pogotka Zelenih u svakom poluvremenu, za konačnih 4:0, ipak malo previsok rezultat s obzirom na igru.

Igrač utakmice: Mario Majstorović

– Drago mi je da smo se od naših navijača oprostili pobjedom i da im se iskupimo za neke lošije utakmice ove sezone jer su to zaslužili, a nadam se da ćemo se zajedno družiti za desetak dana u Pleternici na finalu kupa. Utakmica s puno manje tempa i želje u odnosu na onu prije nekoliko dana, ali opet zanimljiva i gledljiva, Slavija je puna mladih igrača koji žele igrati nogomet, igrali su lijepo, sa željom postići pogodak i drago mi je da su ti dečki s kojima sam proveo puno vremena dobili priliku igrati trećeligaški seniorski nogomet. Igrali smo svi solidno i kombinatorno s razlikom da smo mi svoje šanse iskoristili, gosti niti jednu iako je bilo prilika da nas kazne. Na ovoj je utakmici naš Drago prvi puta zaigrao od prve minute, naš Tin se nesebično odazvao pozivu uskočiti umjesto Borne za kojega se nadam da će što prije na trening kao i naš pokrpani Amigo – čekamo vas momci. Hvala mojim Grozdićima na još jednom ugodnom radnom tjednu, u petak ćemo u Ivankovo na svatovsku utakmicu kod naših sportskih prijatelja zaključiti jednu čudesnu priču u prvenstvu za koju ni ja nemam objašnjenja kako smo ju odradili na ovome levelu – rekao nam je Petar Čuljak, trener Kutjeva.

– Čestitke Kutjevu na zasluženoj pobjedi, vidio se umor na obje ekipe. Imali smo i mi neke svoje prilike, no za razliku od domaćina nismo ih iskoristili. Okrećemo se posljednjem kolu sezone, želimo je zaključiti pobjedom i u dobrom raspoloženju – komentar je Milana Tomljenovića, trenera Slavije.

Izvor: https://sportalo.hr/bedem-odnio-bod-iz-pozege-granicar-u-prednosti-uoci-finala-sezone/

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Slavonija Požega 59
2 Graničar Županja 58
3 NAŠK Našice 52
4 Kutjevo 49
5 Čepin 47
6 Borac Kneževi Vinogradi 44
7 Slavija Pleternica 43
8 Oriolik Oriovac 42
9 Vuteks Sloga Vukovar 41
10 Svačić Stari Slatnik 40
11 Bedem Ivankovo 38
12 Sloga Nova Gradiška 38
13 Valpovka Valpovo 36
14 Đakovo Croatia 34
15 Darda 30
16 Omladinac Gornja Vrba 24