19. ožujka 2020.

Još mjesec dana bez nogometa

Nakon odluke HNS-a da se sva natjecanja u RH odgađaju do 31.ožujka stigla je vijest kojom Nacionalni stožer za obranu od koronavirusa stopira brojne aktivnosti i djelatnosti, a među njima i sportska okupljanja, u periodu od narednih mjesec dana.

Preračunato, tek bi se 19.travnja u najboljem slučaju moglo očekivati vraćanje života u normalu, naravno ukoliko brojke i razvoj epidemije budu u padu ili ih, nadamo se uopće neće biti do tada.

HNS je odredio da se natjecanja moraju odraditi do konca lipnja tako da bi u slučaju da natjecanje krene s nastavkom sredinom travnja imali za odigravanje nešto više od dva mjeseca.

Gledano s aspekta treće HNL u kojoj se natječe i naš klub do kraja je ostalo za odigrati 13 utakmica pa bi se teoretski uz pokoju srijedu moglo odigrati sve do kraja.

No s druge strane u igri je još i kup natjecanje u kojemu Zeleni teoretski mogu imati još tri susreta ukoliko dobiju susret u Trenkovu te stignu do finala pa bi tada do kraja lipnja imali ritam srijeda-nedjelja, a s obzirom na amaterski pristup u kojemu većina igrača radi ili se školuje definitivno djeluje kao pretežak zadatak.

Jedino je sigurno da u narednih mjesec dana nema treninga niti utakmica pa igrači nastavljaju dalje individualnim pristupom treningu. Citiramo stožer:

Isto tako obustavlja se rad teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih cenatara, svih organiziranih treninga…

Narednih 30 dana definitivno ništa od nogometa!

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Slavonija Požega 63
2 Čepin 57
3 Tomislav(DA) 53
4 Đakovo Croatia 47
5 Vuteks Sloga Vukovar 41
6 Bedem Ivankovo 40
7 NAŠK Našice 40
8 Svačić Stari Slatnik 39
9 Borac Kneževi Vinogradi 39
10 Tomislav(C) 38
11 Valpovka Valpovo 38
12 Graničar Županja 38
13 Slavija Pleternica 36
14 Oriolik Oriovac 36
15 Sloga Nova Gradiška 36
16 Kutjevo 34