27. veljače 2021.

Predsjednik Damir Galić: Na dobrom smo putu

Seniori našeg nogometnog kluba marljivo rade i pripremaju se za nastavak natjecanja u Trećoj HNL istok. Brojni treninzi uz puno zapreka, ograničenja i pridržavanje mjera odradili su pod trenerskom paskom dvojca Marko Žigić i Krešo Posedi, a u sjeni vrijedno radi i nova ekipa na čelu našeg nogometnog kluba.

Sve uvjete i preduvjete za rad i ulazak u proljetni dio prvenstva stvara novi Izvršni odbor kluba na čelu s predsjednikom Damirom Galićem koji je na koncu protekle kalendarske godine preuzeo ovu funkciju u pomalo nezgodnom trenutku u kojemu se seniori bore za ostanak u trećeligaškom društvu.

Nisam se puno dvoumio u preuzimanju ove odgovorne funkcije u prijelomnom trenutku života i funkcioniranja kluba. U proteklih nekoliko godina se napravilo puno posla i učinjen je veliki pomak i bila bi velika šteta kada bi sada to sve palo u vodu. Sa svojom ekipom u Izvršnom odboru nastavljamo tamo gdje je stala stara uprava, a prije svega cilj je ostanak seniora u Trećoj HNL. Velik je to zalogaj i ogromna čast igrati među ovakvim klubovima i gradovima, ovo je možda i za naš mali Grad prevelik izazov no trudit ćemo se koliko god je moguće našim gledateljima pružiti i dalje sjajne utakmice na našem ŠRC Kutjevo i dolazak Belišća, Marsonije, Vukovara, Đakova…Pripremni period je protekao prema planu i programu pa smo unatoč teškim uvjetima i ograničenjima proveli brojne treninge onako kako nam je to Stožer dopustio, a uspjeli smo odigrati i nekoliko kontrolnih utakmica, naravno uz strogo pridržavanje mjera. Radi se jako dobro, okružen sam ljudima koji su spremni pomoći klubu u bilo kojem trenutku. Želja nam je na skroman i svrsishodan način napredovati u svakom pogledu, kako u rezultatskom, tako i u infrastrukturalnom vidu. Ostanak seniora je prioritet, ali ne bi bila tragedija da ne uspijemo u tom naumu jer nam je iznimna čast igrati u ovakvom društvu. Ono što je vrlo bitno za budućnost kluba je da djeca igraju u Kvalitetnoj ligi, da pomalo dižemo infrastrukturu prema uvjetima za Drugu HNL, da se na našem ŠRC Kutjevo nedjeljom okupi nekoliko stotina ljudi, žena i djece, nogometaša, ali i košarkaša i odbojkaša koji imaju svoje terene i prekrasno je vidjeti da postoji mjesto u našem Gradu koje vrvi životom nedjeljom popodne. Imamo puno planova, na redu je sustav navodnjavanja, iskopali smo bunar, uređujemo apartman iznad klupskih prostorija i želja nam je biti u svakom pogledu klub za primjer ne samo u našoj županiji nego i u cijeloj regiji što se već i sada prepoznaje i osjeti jer nas gotovo svi uvažavaju pa možemo reći da smo se uspješno vratili na nogometnu kartu Slavonije i Baranje. Volio bih da nam se priključe svi ljudi koji mogu na bilo koji način pomoći, puno je naših legendi kluba koji bi itekako mogli pomoći svojim znanjem i iskustvom pa čak i samom kupnjom ulaznice pomažete u lakšem funkcioniranju kluba. Nadam se da će uskoro gledatelji moći na naš lijepi stadion iako su nas ponovo zaobišle dobre vijesti o popuštanju mjera za sport i dozvole za nastavak natjecanja u Trećoj HNL no živimo u nadi da će se to uskoro dogoditi pa se tako ponašamo, ne prestajemo raditi i ne odustajemo od naših zacrtanih ciljeva – izjavio je naš predsjednik Damir Galić.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Graničar Županja 31
2 NAŠK Našice 27
3 Borac Kneževi Vinogradi 26
4 Slavonija Požega 26
5 Slavija Pleternica 26
6 Vuteks Sloga Vukovar 25
7 Bedem Ivankovo 24
8 Oriolik Oriovac 23
9 Sloga Nova Gradiška 22
10 Čepin 21
11 Kutjevo 21
12 Svačić Stari Slatnik 18
13 Valpovka Valpovo 17
14 Darda 12
15 Omladinac Gornja Vrba 12
16 Đakovo Croatia 9