27. veljače 2021.

Predsjednik Damir Galić: Na dobrom smo putu

Seniori našeg nogometnog kluba marljivo rade i pripremaju se za nastavak natjecanja u Trećoj HNL istok. Brojni treninzi uz puno zapreka, ograničenja i pridržavanje mjera odradili su pod trenerskom paskom dvojca Marko Žigić i Krešo Posedi, a u sjeni vrijedno radi i nova ekipa na čelu našeg nogometnog kluba.

Sve uvjete i preduvjete za rad i ulazak u proljetni dio prvenstva stvara novi Izvršni odbor kluba na čelu s predsjednikom Damirom Galićem koji je na koncu protekle kalendarske godine preuzeo ovu funkciju u pomalo nezgodnom trenutku u kojemu se seniori bore za ostanak u trećeligaškom društvu.

Nisam se puno dvoumio u preuzimanju ove odgovorne funkcije u prijelomnom trenutku života i funkcioniranja kluba. U proteklih nekoliko godina se napravilo puno posla i učinjen je veliki pomak i bila bi velika šteta kada bi sada to sve palo u vodu. Sa svojom ekipom u Izvršnom odboru nastavljamo tamo gdje je stala stara uprava, a prije svega cilj je ostanak seniora u Trećoj HNL. Velik je to zalogaj i ogromna čast igrati među ovakvim klubovima i gradovima, ovo je možda i za naš mali Grad prevelik izazov no trudit ćemo se koliko god je moguće našim gledateljima pružiti i dalje sjajne utakmice na našem ŠRC Kutjevo i dolazak Belišća, Marsonije, Vukovara, Đakova…Pripremni period je protekao prema planu i programu pa smo unatoč teškim uvjetima i ograničenjima proveli brojne treninge onako kako nam je to Stožer dopustio, a uspjeli smo odigrati i nekoliko kontrolnih utakmica, naravno uz strogo pridržavanje mjera. Radi se jako dobro, okružen sam ljudima koji su spremni pomoći klubu u bilo kojem trenutku. Želja nam je na skroman i svrsishodan način napredovati u svakom pogledu, kako u rezultatskom, tako i u infrastrukturalnom vidu. Ostanak seniora je prioritet, ali ne bi bila tragedija da ne uspijemo u tom naumu jer nam je iznimna čast igrati u ovakvom društvu. Ono što je vrlo bitno za budućnost kluba je da djeca igraju u Kvalitetnoj ligi, da pomalo dižemo infrastrukturu prema uvjetima za Drugu HNL, da se na našem ŠRC Kutjevo nedjeljom okupi nekoliko stotina ljudi, žena i djece, nogometaša, ali i košarkaša i odbojkaša koji imaju svoje terene i prekrasno je vidjeti da postoji mjesto u našem Gradu koje vrvi životom nedjeljom popodne. Imamo puno planova, na redu je sustav navodnjavanja, iskopali smo bunar, uređujemo apartman iznad klupskih prostorija i želja nam je biti u svakom pogledu klub za primjer ne samo u našoj županiji nego i u cijeloj regiji što se već i sada prepoznaje i osjeti jer nas gotovo svi uvažavaju pa možemo reći da smo se uspješno vratili na nogometnu kartu Slavonije i Baranje. Volio bih da nam se priključe svi ljudi koji mogu na bilo koji način pomoći, puno je naših legendi kluba koji bi itekako mogli pomoći svojim znanjem i iskustvom pa čak i samom kupnjom ulaznice pomažete u lakšem funkcioniranju kluba. Nadam se da će uskoro gledatelji moći na naš lijepi stadion iako su nas ponovo zaobišle dobre vijesti o popuštanju mjera za sport i dozvole za nastavak natjecanja u Trećoj HNL no živimo u nadi da će se to uskoro dogoditi pa se tako ponašamo, ne prestajemo raditi i ne odustajemo od naših zacrtanih ciljeva – izjavio je naš predsjednik Damir Galić.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Slavonija Požega 59
2 Graničar Županja 58
3 NAŠK Našice 52
4 Kutjevo 49
5 Čepin 47
6 Borac Kneževi Vinogradi 44
7 Slavija Pleternica 43
8 Oriolik Oriovac 42
9 Vuteks Sloga Vukovar 41
10 Svačić Stari Slatnik 40
11 Bedem Ivankovo 38
12 Sloga Nova Gradiška 38
13 Valpovka Valpovo 36
14 Đakovo Croatia 34
15 Darda 30
16 Omladinac Gornja Vrba 24