21. kolovoza 2021.

U nedjelju kreće nova sezona – prvi gost je Đakovo Croatia

Dočekali smo konačno i početak nove natjecateljske sezone u Trećoj HNL koja za razliku od stresnog početka proljetnog dijela i neizvjesnosti oko starta lige kreće ipak u puno mirnijem i ljepšem tonu. Nadamo se da se neće ponoviti ovakva polusezona s puno strepnje oko očuvanja statusa, a početak nudi i nova nadanja jer svi kreću s iste startne pozicije. Optimizam podgrijava i dolazak nekolicine kvalitetnih i školovanih mladih igrača koji mogu donijeti novu dimenziju pa uz pomoć prekaljenih iskusnih starosjedilaca kluba napraviti i rezultatski iskorak koji je i u proljetnom dijelu sezone bio itekako zadovoljavajuć i tek je loša jesenska dionica donijela zebnju i strah do samog finiša natjecanja.

Prvi je gost na otvaranju sezone Đakovo Croatia s kojom smo odigrali i pripremni susret u Đakovu te doživjeli poraz. Naravno da su za nedjelju stvari drugačije posložene i da će biti puno više motiva na strani igrača Marka Žigića za popravkom međusobne statistike, a i borba za bodove čini utakmicu puno odgovornijom i neizvjesnijom. Đakovčani su promijenili trenera pa je u novu sezonu igrače poveo domaći stručnjak Igor Toth koji jako dobro pozna stanje naše momčadi jer je dugi niz godina vodio Čepin i s njim bio gost na našem ŠRC Kutjevo. Velikih tajni među klubovima nema, upoznali smo se međusobno i s prinovama tako da se vjerojatno očekuje ravnopravna utakmica u kojoj će detalji presuditi.

Đakovčani su vrlo dobra i kvalitetna ekipa predvođena trenerom koji ima veliko znanje i iskustvo i vrlo dobro zna kako doći do rezultata no mi smo domaćini i nikome ne priznajemo da je bolji dok to ne dokaže na zelenom travnjaku u 90 minuta. Ukoliko želimo dobru i mirnu sezonu moramo osvajati bodove prije svega na svom terenu bez obzira tko je s druge strane pa ćemo pokušati otvoriti natjecanje s pozitivnim rezultatom jer je dobar ulazak u sezonu ključ svega. Imamo iskustvo, imamo mladost i obično je dobar spoj ovih komponenti temelj dobrih rezultata pa ovim putem pozivam sve naše navijače da nas dođu podržati na premijeri na našem ŠRC Kutjevo u potrazi za prvim bodovima – rekao je Mario Majstorović jedan od najiskusnijih igrača s vjerojatno najviše trećeligaških nastupa u našoj svlačionici.

Za sve one koji žele podrobnije pratiti natjecanje u rubrici Dokumenti imate kompletan raspored za nadolazeću sezonu.

JOŠ NOVOSTI

TABLICA PORETKA

POS KLUB BOD
1 Graničar Županja 31
2 NAŠK Našice 27
3 Borac Kneževi Vinogradi 26
4 Slavonija Požega 26
5 Slavija Pleternica 26
6 Vuteks Sloga Vukovar 25
7 Bedem Ivankovo 24
8 Oriolik Oriovac 23
9 Sloga Nova Gradiška 22
10 Čepin 21
11 Kutjevo 21
12 Svačić Stari Slatnik 18
13 Valpovka Valpovo 17
14 Darda 12
15 Omladinac Gornja Vrba 12
16 Đakovo Croatia 9